IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Белгийците се интересуват от морския туризъм и балнеология в България

Друг интересен продукт за белгийските туристи, включващ България, е круиз по Дунав

11:14 | 16.02.06 г.
Автор - снимка
Създател
Белгийците се интересуват от морския туризъм и балнеология в България

Най-голям интерес сред белгийците предизвиква морският туризъм в България, а други основни запитвания има за балнеология, култура и планински туризъм, стана ясно след приключилото туристическото изложение Salon des Vacances в Брюксел, съобщиха от Агенцията по туризъм. Интерес представлява формулата “седмица море + седмица обиколка”.

Друг интересен продукт за белгийските туристи, включващ България, е круиз по Дунав. Туристите, които вече са посетили страната ни, са останали с много добри впечатления и планират да се завърнат.

На това издание на изложението България участва с информационен щанд на площ от 30 кв. м. Освен Агенцията по туризъм, на щанда се представи и България Ер.

Това участие целеше основно иницииране на продажбите сред масовата публика“, съобщават още от Агенцията по туризъм. На пазара се наблюдава спад на туристопотока към България. Това се дължи основно на глобализацията на пазара и изкупуване на белгийските туроператори от немските гиганти.

От миналата година обаче се наблюдава възстановяване на позициите на останалите местни туроператори, които започват да отвоюват позиции от големите такива. В момента на пазара в Белгия най-големите туроператори, предлагащи България, са Thomas Cook, Neckermann, Jet Air, Christophair Raffaello, Sunjets, AB Tours, Outdoortravel company, Anders Reizen.

Изложението е много подходяща форма за реклама на дестинации сред масовата публика предвид факта, че белгийците вземат решение за почивка и избор на дестинация точно през февруари.

Туристическото изложение Salon des Vacances е най-значимото изложение за масова публика в Белгия. Събитието се състоя в три от шестте палати на Brussels Expo. Изложението е посетено от 100 000 души от цяла Белгия. Статистическите данни сочат, че това са хора със среден бюджет за ваканции, възлизащ на над 1500 евро. Спрямо 2005 г. броят на посетителите се е увеличил с 5%, а броят на изложителите с 15%. Пет нови дестинации се представиха официално за пръв път.

Досега България е участвала пет пъти на Salon des Vacances.

Пазарът на Белгия е от традиционните пазари за българския туристически продукт. През 2005 г. България е била посетена от 32 583 туристи от Белгия. Това представлява спад от 3,71% спрямо предходната година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още