IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КФН прелицензира четири инвестиционни посредника

На 31 януари 2005 г. изтече крайният срок за прелицензиране на инвестиционните посредници, с оглед поставяне дейността им в съответствие с влезлите в сила промени в закона

16:36 | 14.02.06 г.
КФН прелицензира четири инвестиционни посредника
Комисията за финансов надзор (КФН) издаде нов лиценз за извършване на дейност на четири инвестиционни посредника по време на днешното си заседание. Това са “Капман” АД, гр. София, “Статус Инвест” АД, гр. София, “Ти Би Ай Инвест” ЕАД, гр. София и “Интеркапитал Маркетс” АД, гр. София.

Първите три посредника могат да извършват
предвидените в ЗППЦК инвестиционни и допълнителни дейности и услуги, включително поемане на емисии и извършване на сделки с ценни книжа за собствена сметка. За да извършва дейности и услуги, съгласно новият лиценз, се изисква дружеството да разполага по всяко време с капитал от не по-малко от 1,5 млн. лв.

Към момента Интеркапитал Маркетс
може да извършва предвидените в ЗППЦК инвестиционни и допълнителни дейности и услуги без поемане на емисии и извършване на сделки с ценни книжа за собствена сметка, за което му е необходим капитал от поне 250 хил. лв.

На 31 януари 2005 г. изтече крайният срок за прелицензиране на инвестиционните посредници, с оглед поставяне дейността им в съответствие с влезлите в сила промени в закона. От КФН заявиха специално за Investor.bg, че само един посредник - “Д.И.С.Л. Секюритийс” АД не е подал необходимите документи с цел получаване на нов лиценз.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:57 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още