IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на Транскарт решиха капиталът да стане 7 млн. лв.

На събранието е било гласувано "Транскарт" АД да встъпи като съдлъжник на "Транскарт Файнешъл Сървисис" ЕАД по договор за кредит в размер на 20 млн. лв.

16:56 | 09.02.06 г.
Автор - снимка
Създател
Акционерите на Транскарт решиха капиталът да стане 7 млн. лв.

Акционерите на "Транскарт" АД гласуваха капиталът на дружеството да бъде увеличен от 5 млн. лв. на 7 млн. лв. чрез издаване на 2 млн. нови акции с номинална и емисионна стойност един лев, стана ясно след проведеното днес Общо събрание на акционерите. Право да участват в увеличението имат лицата, придобили акции на дружеството до 23 февруари, което означава, че последните сделки на борсата трябва да са до 21 февруари.

Увеличението ще бъде обслужвано от Пиреос Евробанк АД.

На събранието е било гласувано "Транскарт" АД да встъпи като съдлъжник на "Транскарт Файнешъл Сървисис" ЕАД по договор за кредит в размер на 20 млн. лв., сключен между "Транскарт Файнешъл Сървисис" ЕАД и Банка ДСК ЕАД и да издаде запис на заповед от името на "Транскарт" АД в размер на кредита, увеличен с едногодишната лихва и добавки.

Тази точка от дневния ред бе гласувана в първия си вариант, след като Комисията за финансов надзор задължи членовете на управителния орган на дружеството да предложи на Общото събрание да не се гласува редактираният вариант.

Събранието е взело решение "Транскарт" АД да кандидатства за банков кредит, тип овърдрафт от Банка ДСК ЕАД в размер до 500 000 лева за срок от една година с цел осигуряване на финансова стабилност на дружеството.

Акциите на дружеството се търгуваха на 18 януари на цена 7,62 лв.

Свързани компании:

Транскарт АД(5T5)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:23 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още