IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбата на ЕРП Слънчев бряг отново ще се гласува на 24 март

На събранието трябва да се реши това имущество бъде продадено в неговата цялост чрез една или повече разпоредителни сделки между "Слънчев бряг" АД и дружество, което е изцяло и/или мажоритарна собственост на ЕVN AG, Австрия, към дата на извършва

13:15 | 08.02.06 г.
Автор - снимка
Създател
Продажбата на ЕРП Слънчев бряг отново ще се гласува на 24 март

Акционерите на "Слънчев бряг" АД отново ще гласуват за продажбата на електроразпределителната мрежа на дружеството, става ясно от съобщение на Българска фондова борса - София. Извънредното Oбщо събрание трябва да се проведе на 24 март, а при липса на кворум датата е 8 април.

Дневният ред включва: приемане на решение за продажба на всички ДМА съставляващи електроразпределителна мрежа собственост на "Слънчев бряг" АД намиращи се в границата на географската територия, за която ДКЕВР е издала на "Слънчев бряг" АД лицензия за разпределение на електрическа енергия П-134-07 от 10.05.2004 г.

Новата окончателна цена на мрежата, която ще се гласува на събранието, е 36,860 млн. лв. без ДДС, платими към момента на прехвърляне на собствеността и извършването на действия за прекратяването на тази лицензия съгласно действащото енергийно законодателство.

На събранието трябва да се реши това имущество да бъде продадено в неговата цялост чрез една или повече разпоредителни сделки между "Слънчев бряг" АД и дружество, което е изцяло и/или мажоритарна собственост на ЕVN AG, Австрия, към дата на извършване на разпоредителните сделки.

Поканата за Общото събрание предстои да бъде публикувана в "Държавен вестник". Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в събранието, е 08 март.

В края на октомври миналата година на извъредно Общо събрание бе гласувано против продажбата на електроразпределителната мрежа на дружеството. В края на януари 2006 г. ЕVN AG заведе арбитражно дело пред Международния арбитражен съд при Международната търговска камара – Париж, срещу Република България, представлявана от Агенцията за приватизация и Агенцията за следприватизационен контрол.

"Слънчев бряг" отчете неконсолидирана неодитирана загуба от 1,13 млн. лв. за миналата година.

Днес акциите на "Слънчев бряг" се търгуваха на цени между 18,40 и 20,45 лв.

*Авторът притежава акции от дружеството.

Свързани компании:

Слънчев бряг АД(SLB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още