IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на Транскарт няма да гласуват точка от събранието на 9 февруари

Четвърта точка от дневния ред е със съдържание: „Транскарт” АД да встъпи като съдлъжник на „Транскарт Файненшъл Сървисис” ЕАД по договор за кредит в размер на 20 млн. лева, сключен между „Транскарт Файненшъл Сървисис” ЕАД и търговска банка, предлагаща

18:59 | 07.02.06 г.
Автор - снимка
Създател
Акционерите на Транскарт няма да гласуват точка от събранието на 9 февруари

Димана Ранкова, заместник-председател на КФН, ръководещ управление “Надзор на инвестиционната дейност”, задължи членовете на управителния орган на „Транскарт” АД, да предложат на извънредното общо събрание на акционерите на дружеството да не подлага на гласуване предложението по точка 4 от дневния ред, съобщиха от комисията.

Събранието ще се проведе на 9 февруари.

Четвърта точка от дневния ред е със съдържание: „Транскарт” АД да встъпи като съдлъжник на „Транскарт Файненшъл Сървисис” ЕАД по договор за кредит в размер на 20 млн. лева, сключен между „Транскарт Файненшъл Сървисис” ЕАД и търговска банка, предлагаща най- добри финансови условия.”

Решението на зам.-председателя на КФН е заради промяна на текста на въпросната т. 4 от дневния ред. Според КФН, в съдържанието на тази точка след последната й редакция, предложението и проекторешението по нея не съдържат един от съществените реквизити на овластителните сделки по чл. 114 от ЗППЦК, а именно - насрещна страна по сделката.

Събранието трябваше да се проведе на 26 януари, но бе отложено поради липса на кворум.

 

Свързани компании:

Транскарт АД(5T5)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:25 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още