IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Глоба от 20 хил. лв. за имитация на търговската марка на „Арсенал“

Нарушителят е заблуждавал и клиентите си в чужбина

18:10 | 06.02.06 г.
Автор - снимка
Създател
Глоба от 20 хил. лв. за имитация на търговската марка на „Арсенал“

Армар Корпорейшън Дженерал Техникал Ко-оперейшан“ ООД бе глобено с 20 хил. лв. от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) заради имитация на търговската марка на казанлъшкото „Арсенал“ АД, което произвежда и продава огнестрелно оръжие в страната и чужбина.

КЗК е установила, че конкурентното дружество „Армар Корпорейшън Дженерал Техникал Ко-оперейшан“ е използвало в търговската си дейност надписа “arsenal” в съчетание с образен елемент без да поставя цялото си наименование.

Това само по себе си е достатъчно да доведе потребителите до погрешната представа, че закупуват продукт на и от производителя - “Арсенал” АД. В конкретния казус обаче възможността за заблуда се засилва от поставения от ответната страна фигуративен елемент, който прилича на регистрираната търговска марка на “Арсенал” АД от 1995 г., обясниха от комисията.

Нарушителят е заблуждавал и клиентите си в чужбина, тъй като на изложение в Париж е използвал същия начин за представянето си, с което и чуждестранният потребител лесно би могъл да бъде заблуден, че всъщност на изложението е взел участие именно “Арсенал” АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още