IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Права на И Ар Джи Капитал-2 ще се продават на закрит аукцион от 8 февруари

Постъпленията от продажба на права и акции ще се използват за доплащане на имотите, придобити от дружеството в края на 2005 г.

15:40 | 06.02.06 г.
Автор - снимка
Създател
Права на И Ар Джи Капитал-2 ще се продават на закрит аукцион от 8 февруари
На 8 февруари стартира увеличението на капитала на дружеството със специална инвестиционна цел И Ар Джи Капитал-2, като на закрит смесен аукцион на БФБ-София ще бъдат предложени 1,15 млн. права, съобщиха от дружеството за Investor.bg. Срещу всяко право ще може да се запише една акция с емисионна стойност 2 лева.

Постъпленията от продажба на права и акции ще се използват за доплащане на имотите, придобити от дружеството в края на 2005 г.

Дружеството притежава два търговски имота във Варна, обединени в Търговски център „Черно море”, с обща разгърната площ 16 000 кв. м, построени върху парцел с площ от 24 000 кв. м, находящ се на кръстовището на булевардите Владислав Варненчик и Република. Търговският център е завършен и изцяло отдаден под наем за срок от десет години, като наематели са веригите Практикер и Пикадили.

Това е второто дружество от серията И Ар Джи Капитал, организирано от Българо-американски инвестиционен фонд (БАИФ), което е създадено с цел секюритизация на конкретни имоти с търговско предназначение. Първото - И Ар Джи Капитал-1 АДСИЦ, притежава Хипермаркет „Практикер” и Дистрибуцинен ценър „Орифлейм” в София.

Печалбата му за 2005 е 519 хиляди лева, или 17.3 ст. на акция, като поне 90% от нея ще се разпредели като дивидент съгласно Закона за дружествата със специална инвестиционна цел. Акционери в И Ар Джи Капитал-1 освен БАИФ са пенсионните фондове Алианц, Райфайзенбанк България и други институционални инвеститори, както и много физически лица.

Създаването на отделни дружества за конкретни имоти е коренно различен подход от този на всички останали дружества със специална инвестиционна цел, които първо набират капитал и впоследствие придобиват недвижими имоти“, уточниха за Investor.bg от екипа, работил по създаването на И Ар Джи Капитал-1 и 2.

При този подход инвеститорите започват да получават доход от дивиденти от самото начало и не носят строителен риск или риск относно срока, в който придобитите имоти ще се отдадат под наем.

Свързани компании:

И Ар Джи Капитал-2 АДСИЦ /в ликвидация/(6ER)

И Ар Джи Капитал -1 АДСИЦ /в ликвидация/(6EA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още