IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 50 фирми се очакват на форум “Български бизнес дни”

14:58 | 03.02.06 г.
Над 50 фирми се очакват на форум “Български бизнес дни”

Българският бизнес има потенциала да използва възможностите, които му открива присъединяването към Обединена Европа. Успехът зависи основно от активността и усилията да намерим своето място в новите условия. За тази цел, а и в продължение на възприетата от нас програма на обучение организираме Форум „Български бизнес дни“, който ще се проведе на 10 февруари в София“, каза на пресконференция Даниела Велкова, директор на Образователен бизнес център “Хермес”.

Над 50 фирми са поканени за участие в събитието, добави тя.

Основната тематика на форум “Български бизнес дни”, чийто ексклузивен медиен партньор е Investor.bg, е привеждането на българските фирми от хранително-вкусовата индустрия в съответствие с изискванията и стандартите на Европейския съюз.

Не мога да кажа, че изоставяме от изискванията, тенденцията е да се осъвременят нормите“, заяви доц. д-р Елка Василева, член на методичния съвет на центъра и преподавател в СУ.

Поканени за участие в работата на форума са представители от държавни институции - Министерство на земеделието и горите, Министерство на икономиката и енергетиката, Информационен център на Европейския съюз, ДВСК, Евро Инфо Център и др., които ще контролират спазването на тези критерии. Водещи фирми в бранша ще споделят опита си чрез презентации и дебати.

Освен обучение на специалисти от фирмите в бранша, целта на форум “Български бизнес дни” е да представи на широката общественост новите правила, а също и позицията на контролиращите държавни институции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:53 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още