IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мадяр Телеком приключи сделката за придобиване на Орбител

Председател на новия борд на директорите на Орбител е унгарецът Тамаш Морвай

13:50 | 03.02.06 г.
Тамаш Морвай (директор "Сливания и придобивания" в Мадяр Телеком и председател на Борда на директорите на Орбител), Николай Горчилов и Виктор Францес (изпълнителни директори на Орбител)
Тамаш Морвай (директор "Сливания и придобивания" в Мадяр Телеком и председател на Борда на директорите на Орбител), Николай Горчилов и Виктор Францес (изпълнителни директори на Орбител)
Унгарската телекомуникационна компания Мадяр Телеком днес приключи сделката за придобиване на българския телеком от ново поколение Орбител. С това Орбител стана част от най-голямата европейска телекомуникационна група - Дойче Телеком, става ясно от официалното съобщение на телекома.

На 28 ноември 2005 г. унгарската компания подписа споразумение за покупка на 100 % от акциите на Орбител на стойност 8 млн. евро.

Финансовото приключване на сделката е факт, след като бяха получени необходимите разрешения от българските институции – Комисията за регулиране на съобщенията и Комисията за защита на конкуренцията.

В процеса на придобиване на Орбител Общото събрание на акционерите избра нов борд на директорите, който отговаря на новата структура на собствеността. Председател на новия борд на директорите на Орбител е Тамаш Морвай. Бордът посочи Виктор Францес и Николай Горчилов за изпълнителни директори на Орбител, които ще имат водещата роля в управлението на компанията.

“През месец август 2004 година Мадяр Телеком обяви интереса си към стойностни придобивания на компании в региона на Югоизточна Европа. Сделката за Орбител е важна стъпка, с която навлизаме на бързоразвиващия се български пазар”, каза Тамаш Морвай по повод финализирането на сделката.

“Чрез Орбител планираме да предложим на нашите бизнес клиенти нови услуги за глас и данни, базирани на широколентови технологии от ново поколение. Вярваме, че предстоящото присъединяване на България към Европейския съюз отваря пазара за по-качествени и по-евтини фиксирани и мобилни услуги за масовия потребител”, добави още той.


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:03 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още