IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Развитието на общините изостава от растежа на туризма

Има изоставане на местната инфраструктура в сравнение с туристическата

11:10 | 02.02.06 г.
Автор - снимка
Създател
Развитието на общините изостава от растежа на туризма

Развитието на туризма в доста общини изпреварва развитието на самите общини, заяви заместник-министърът на културата Димитър Хаджиниколов при откриването на Националната конференция „Аспекти на взаимодействието между туристическия бизнес и местната власт“, организирана от Национален Хотелиерски Мениджмънт Клуб.

Събитието, чийто официален онлайн медиен партньор е Investor.bg, си поставя за цел да подобри работата между представителите на туристическия бранш и общините.

Има изоставане на местната инфраструктура в сравнение с туристическата и е крайно време това да бъде преодоляно, подчерта Хаджиниколов.

По думите на Лъчезар Росенов, председател на Фондация за реформа на местното самоуправление, трябва да се търси общия интерес между частния бизнес в туризма и общините. „Днес се поставят основите на партньорство между хотелиерския бранш и общините, което трябва да реши проблемите между тях“, допълни той.

В рамките на днешната конференция експерти от туристическия сектор ще обсъдят въпроси, свързани с екологията и чистотата на общините, приходите от категоризация и туристическа такса, териториално-градоустройствените планове и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още