IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Работещите в Балканкар-Средец протестират срещу смяната на директора

Освен срещу новия директор протестиращите се обявяват и срещу предвидения начин на приватизация на дружеството

11:07 | 01.02.06 г.
Автор - снимка
Създател
Работещите в Балканкар-Средец протестират срещу смяната на директора

Работещите в „Балканкар – Средец“ АД изпратиха протестни писма до министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, както и до президента, парламента, министър-председателя и главния прокурор на страната във връзка със смяната на изпълнителния директор на дружеството. В понеделник със заповед на министър Овчаров на мястото на Петър Модев бе назначен Петър Апостолов.

Според служителите в дружеството смяната на Модев, който работи в структурата на „Балканкар – Средец“ от над 30 години, е неоснователна, а „спуснатият“ негов заместник няма авторитет, нито познава добре дейността и клиентите на дружеството, което работи с фирми от Полша, Румъния, Словакия, Германия и др.

Подписалите се 170 служители определят заповедта на министъра като политическо назначение, срещу което те ще организират протест на 6 февруари на бул. „Тотлебен“. Първоначално протестът ще бъде 5-минутен, като ще се удължава с по пет минути всеки ден до отмяната на решението.

Освен срещу новия директор протестиращите се обявяват и срещу предвидения начин на приватизация на дружеството, тъй като в условията на предвидения конкурс липсват гаранции за запазване на предмета на дейност на дружеството и работните места в него.

„В последните четири години дружеството бе извадено от кризисното положение, в което бе изпаднало преди, осъществява своята производствена дейност и няма задължения към служителите и работниците си. Смяната на ръководството му в момент, в който предстои продажбата му без да ни се даде каквото и да било обяснение, считаме за действие, подготвящо съкращението на работниците, ликвидиране на производството и извършване на приватизация с оглед задоволяването на интереси, различни от тези за развитие и запазване на завода и каростроенето“, смятат работещите в „Балканкар - Средец“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:51 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още