IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Евроинс: Секторът тепърва ще се развива

В първия официален ден на търговия бяха изтъргувани 28 901 броя от книжата на Евроинс на цени между 2,30 и 4,20 лв.

15:24 | 30.01.06 г.
Евроинс: Секторът тепърва ще се развива
Днес бе един успешен ден за книжата на нашата компания, но нека оставим пазарът да определи истинската ни цена“, каза за Investor.bg Кирил Бошов, председател на управителния съвет на Застрахователно дружество "Евроинс".

Днес стартира официално търговията на книжата на третото застрахователно дружество на пода на борсата след тези на ДЗИ АД и ЗПАД Булстрад АД, и първото, което се появява през 2006 г.

Според Бошов нетната печалба на дружеството (1,02 млн. лв.) е достатъчна да бъде увеличен капитала до 6 млн. лв., но все още не е ясно кога ще стане това. „Зависи от интереса към нашата компания и цената на акциите ни“, допълни той.

"С развитието на икономиката и предстоящото присъединяване на страната ни към ЕС, секторът тепърва ще се развива, а очакванията ни са да увеличим пазарния си дял (в края на 2005 г. Евроинс има 4,3% дял, бел. ред.). Най-големи перспективи виждаме в имуществените застраховки, застраховките в селското стопанство и каско пазара", смята Бошов.

Днес бяха изтъргувани 28 901 броя от книжата на Евроинс на цени между 2,30 и 4,20 лв., като средната цена се формира на ниво от 3,27 лв.

Свързани компании:

ЗД Евроинс АД(5IC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:11 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още