IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Доверие Обединен Холдинг с ръст от 123% за 2005 г.

Повишението се реализира в резултат на значителното повишение на перото положителни разлики от операции с финансови активи и инструменти на фона на спада в разходите на холдинга

11:51 | 30.01.06 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Доверие Обединен Холдинг с ръст от 123% за 2005 г.
Печалбата на Доверие Обединен Холдинг е регистрирала ръст от 123% за изминалата 2005 година в сравнение с предходната, посочи изнесеният днес неконсолидиран отчет на холдинга.

Повишението се реализира в резултат на значителното повишение на перото положителни разлики от операции с финансови активи и инструменти на фона на спада в разходите на холдинга за изминалата година.

Положителните разлики от операции с финансови активи са се повишили през изминалата година до 2.62 млн. лева в сравнение с реализираните през предходната година едва 0.4 млн. лева.

Общите приходи на холдинга за изминалата година регистрират минимално понижение до 3.77 млн. лева в сравнение с реализираните през предходната година приходи в размер на 3.83 млн. лева.

В същото време разходите на дружеството са се понижили до 1.29 млн. лева в сравнение с регистрираните през 2004 година разходи в размер на 2.84 млн. лева.

Към края на миналата година холдингът е разполагал с дял в 9 дъщерни дружества сред които Индустриален Холдинг Доверие, Доверие Капитал, ОЗОФ Доверие, Хомоген, Реклама ООД, Вит, Новоселска Гъмза, МБАЛ Доверие и Комарс Инженеринг, както и в 4 асоциирани дружества – ФК Евър, Андема, Метални профили и Компания за инженеринг и развитие.

Днес при изтъргуван обем от малко над 2 500 акции книжата на холдинга се повишиха с 1.8% до средна цена от 3.87 лв. за брой. Към момента офертите при холдинга са на нива от 3.90 лв. продава и 3.82 лв. купува за брой.

За последната една година акциите на холдинга са отбелязали силен спад от близо 44%.

Свързани компании:

Доверие Обединен Холдинг АД(DUH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още