IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КРС разреши прехвърлянето на 100% от Орбител на Виабридж Телекомюникейшънс

Разрешението се дава след съгласуване с Министерство на вътрешните работи /МВР/

14:14 | 26.01.06 г.
КРС разреши прехвърлянето на 100% от Орбител на Виабридж Телекомюникейшънс

Днес на редовно заседание Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) даде разрешение за извършване на промяна в собствеността на капитала на “Орбител” АД, при която 100% от тази собственост се прехвърлят на Виабридж Телекомюникейшънс Холдинг Лимитид.   

Виабридж е 100% собственост на унгарския телекомуникационен оператор Magyar Telecom, който в края на ноември миналата година купи Орбител за 8 млн. евро.

Холдингът е създаден специално за инвестиции в Източна Европа, уточниха за Investor.bg от Орбител. Българската компания е първата придобивка на Виабридж.  

Разрешението се дава на основание разпоредбата на чл. 83, ал. 2 от Закона за далекосъобщенията (ЗД), съгласно която прехвърляне на дялове или акции от капитала на лицензирани обществени оператори, при които се променя контролът върху управлението на дружеството, може да се осъществи след разрешение на Комисията.

КРС взе решението след като „Орбител” АД отправи молба за прехвърляне на собствеността, а бъдещият нов собственик - Виабридж Телекомюникейшънс Холдинг Лимитид представи необходимите документи, с които удостоверява, че отговаря на действащото законодателство, включително на изискванията, свързани с националната сигурност и отбраната на страната.

Разрешението се дава след съгласуване с Министерство на вътрешните работи (МВР) и Министерство на отбраната (МО), които са предоставили в КРС положителни становища за прехвърлянето.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:46 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още