IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КФН издаде лиценз на 16-то управляващо дружество

Учредители на дружеството са “Статус Инвест” АД с 50% от акциите с право на глас в общото събрание на акционерите, Панчо Панев с 40% от гласовете в ОСА

18:31 | 25.01.06 г.
КФН издаде лиценз на 16-то управляващо дружество

Комисията за финансов надзор (КФН) взе решение за издаване на лиценз на управляващо дружество “Статус Капитал” АД. 16-тото подобно дружество в страната ще трябва в 14-дневен срок да внесе изискуемия капитал, който е 250 хил. лв. Към момента на подаване на заявлението трябва да са внесени 25 на сто от капитала.

Учредители на дружеството са “Статус Инвест” АД с 50% от акциите с право на глас в Общото събрание на акционерите, Панчо Панев с 40% от гласовете в ОСА, Радослав Кацаров – с 5%, Орлин Япраков – с 3% и Мария Сивкова с 2%.

Днес комисията одобри искане на “Елана фонд за земеделска земя” АДСИЦ за замяна на обслужващо дружество. Новото обслужващо дружество е „Елана Пропърти Мениджмънт” АД, докато до настоящия момент то бе Елана Инвестмънт.

Управляващото дружество OББ Асет Мениджмънт” ЕАД пък бе прелицензирано, след като предметът на дейността на дружеството бе разширен. Капиталът на дружеството е в размер на 300 хил. лв.

КФН прие Наредба за изменение и допълнение на Наредба №2 за проспектите при публично предлагане на ценни книжа и за разкриването на информация от публичните дружества и другите емитенти на ценни книжа. Новото допълнение в наредбата е изискванията към договорните фондове и колективните инвестиционни схеми. Техническата страна включва заместването на “заместник-председателя” с КФН.

Комисията при и Наредва за изменение и допълнение на Наредба № 15 за воденето и съхраняването на регистрите от КФН и за подлежащите на вписване обстоятелства. Промените тук включват договорните фондове, а терминът "разрешение" се заменя с "лиценз".

С оглед приетата инструкция за реда и начина за служебно разпределение на лицата, неизбрали фонд за допълнително задължително пенсионно осигуряване КФН предвижда преминаване на дейността по служебно разпределение от НОИ към НАП.

Свързани компании:

ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ - ликвидирано(4EC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:09 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още