IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Златен лев Холдинг вече е публично дружество

Това е първото дружество, което става публично след последните промени на Закона за публично предлагане на ценни книжа

16:45 | 25.01.06 г.
Автор - снимка
Създател
Златен лев Холдинг вече е публично дружество

"Златен лев Холдинг" АД вече е публично дружество и е вписано в регистъра на Комисията за финансов надзор (КФН), стана ясно днес на пресконференция на комисията. КФН е потвърдила проспект за вторично публично предлагане на акции, емитирани от дружеството.

Златен лев Холдинг” АД е дружество с над 10 000 акционера и с вписването му като публично се изпълнява законовата норма, която разпорежда, че публични са и дружествата, които в последния ден на предходните две календарни години преди влизането в сила на последните изменения на ЗППЦК са имали над 10 000 акционери, като тези дружества следва да предприемат действия за уреждане на публичния им статут.

В регистъра е вписана емисия от 6 481 960 обикновени акции с номинална стойност от един лев. Предстои Българска фондова борса - София да регистрира емисията за търговия. Дружеството има над 90 хил. акционери.

През 2004 г. година "Златен лев Холдинг" е реализирал печалба от 638 хил. лв. В края на същата година неконсолидираният собствен капитал на дружеството е 12,177 млн. лв. Данните за 2005 г. ще станат ясни след предоставянето на проспекта на БФБ. 

Холдингът притежава контролни пакети в седем дружества и миноритарни пакети в още 10 дружества.

Това е първото дружество, което става публично след последните промени на Закона за публично предлагане на ценни книжа. В средата на ноември изтече срока, в който дружества, които отговарят на новите условия за публичност, трябваше да внесат документи в КФН.

Документите на "Сиконко Холдинг", което също трябва да стане публично заради промените в закона, все още не са придвижени.

От комисията съобщиха, че се гледат и документите на "Финтекско" АД. Предвижда се капиталът на дружеството да бъде увеличен от 685 857 лв. на 2 743 428 лв. Увеличението трябва да стане чрез първично публично предлагане на акции на пода на БФБ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:20 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още