IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БТК приключи преговори за взаимно свързване с два оператора

15:46 | 25.01.06 г.
Автор - снимка
Създател
БТК приключи преговори за взаимно свързване с два оператора

БТК приключи преговорите за взаимно свързване с далекосъобщителните оператори „Източна Телекомуникационна Компания“ и „Евроком“, съобщиха от компанията.

В началото на октомври Върховният административен съд отмени одобреното от Комисията за регулиране на съобщенията типово предложение за взаимно свързване. Въпреки това БТК продължи да води преговори с други лицензирани оператори за сключване на договори за взаимно свързване, за да бъде избегнато сериозно забавяне в процеса на взаимно свързване, се посочва в съобщението.

От БТК освен това заявяват, че полагат усилия за предоставяне на необвързан достъп до абонатна линия на останалите оператори. Към момента компанията има сключени договори за предоставяне на необвързан достъп с операторите “Орбител”, “Спектър НЕТ” и с “Некском България”. БТК е сключила договор с “Орбител” и за съвместно ползване на помещения и съоръжения.

Днес акциите на БТК приключиха борсовата сесия с повишение от 0,99% до средна цена от 10,22 лв. за брой при изтъргуван обем от 725 433 броя.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:21 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още