IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КЗК разреши на люксембургски холдинг да купи доставчика на ЮмикорМед

12:54 | 25.01.06 г.
Автор - снимка
Създател
КЗК разреши на люксембургски холдинг да купи доставчика на ЮмикорМед

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши концентрация на стопанска дейност изразяваща са в придобиването на контрол от „Ти –І Холдингс” С.а.р.л., Люксембург върху “Траксис” С.А., Люксембург, съобщиха от комисията.

Участниците в планираната концентрация са чуждестранни дружества, които имат ограничена търговска дейност на територията на страната. Придобиващите предприятия са финансови инвеститори, които до този момент не са извършвали дейност на пазарите на придобиваното дружество.

От участниците в концентрацията единствено “Траксис”, чрез своето дъщерно дружество “Сожем” СА, Белгия, е осъществило продажби в България на меден концентрат на своя единствен клиент “ЮмикорМед” АД, Пирдоп.

КЗК счита, че планираната концентрация няма да окаже влияние върху структурата на съответния пазар в България, още повече, че е декларирана липса на специален интерес и намерение за по-особено развитие на пазарното присъствие в страната. 

ЮмикорМед, чието ново наименование е Кумерио АД, е комплекс за топене, преработка и рафиниране на мед в Пирдоп. Заводът произвежда анодна и катодна мед, сярна киселина, и цветни метали. Дружеството промени името си, след като през миналата година белгийският му собственик „Кумерио“ се отдели от металодобивния гигант „Юмикор“, а след това пусна акциите си за търговия на „Юронекст“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:57 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още