IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Откриват производство по ликвидация на Хасково-БТ

Дружеството отчете загуба от 1,075 млн. лв. за първото деветмесечие на тази година, по-ниска от 2,385 млн. лв. за същия период на 2004 г.

17:11 | 24.01.06 г.
Автор - снимка
Създател
Откриват производство по ликвидация на Хасково-БТ

На заседание на Надзорния съвет на "Булгартабак Холдинг" АД, проведено на 20 януари, е дадено предварително разрешение на Управителния съвет да приеме решение за откриване на производство по прекратяване и обявяване в ликвидация на дъщерното дружество "Хасково-БТ" АД, съобщиха от БФБ-София.

На заседание на Управителния съвет на "Булгартабак Холдинг" АД от същата дата е взето решение холдингът, като акционер, притежаващ поне 5 на сто от капитала на "Хасково-БТ" АД, да поиска свикване на извънредно Общо събрание на акционерите на Хасково-БТ АД за вземане на решение за прекратяване и откриване на процедура по ликвидация на дружеството.

Датата за провеждане на Общото събрание следва да не бъде по-късно от 20 март тази година.

"Булгартабак Холдинг" притежава 91,77% от капитала на "Хасково-БТ", други юридически лица имат 6,51 на сто, а физически лица притежават 1,72%.

Дружеството отчете загуба от 1,075 млн. лв. за първото деветмесечие на тази година, по-ниска от 2,385 млн. лв. за същия период на 2004 г. Собственият капитала на дружеството е отрицателен, в размер на минус 17,764 млн. лв. към края на септември 2005 г.

Предметът на дейност включва изкупуване, промишлена обработка, заготовка за износ и търговия с тютюни. През 2005 г. е прекратена дейността по производство на тютюневи изделия в дружеството.

Акциите на "Хасково-БТ" са се търгували за последен път на 15 април миналата година на цена 2,20 лв. всяка.

Свързани компании:

Хасково-БТ АД - в ликвидация(4H9)

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:23 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още