IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новатор ще придобие Вива Венчърс след изтичане на ограничителния срок

Придобиването може да стане и по-рано, ако има съгласие от Агенцията за следприватизационен контрол. Адвент има опция да изиска придобиването в периода след 1 юли 2008 г.

12:53 | 20.01.06 г.
Автор - снимка
Създател
Новатор ще придобие Вива Венчърс след изтичане на ограничителния срок

На 18 януари 2006 г. Новатор Телеком България Лимитид придоби опция да придобие ("Кол опцията"), а на Адвент Сентръл енд Ийстърн Юръп II Лимитид Партнършип беше предоставена опция да изиска от Новатор да придобие ("Пут опцията"), 100% от дяловете от капитала на Вива Венчърс Холдинг ГмбХ, които са собственост на Адвент, съобщи Българска фондова борса по информация от БТК.

Вива Венчърс Холдинг ГмбХ е основен акционер в БТК с 65% от капитала на дружеството.

Всички разрешения от компетентните български органи, които се изискват за придобиването на тези опции, са получени, включително и разрешение от Комисията за защита на конкуренцията. Опциите са придобити в съответствие с Договор за опция, сключен между Новатор Телеком България Лимитид, Адвент Сентръл енд Ийстърн Юръп II Лимитид Партнършип и Вива Венчърс Холдинг ГмбХ от 30 ноември 2005 год., се казва в съобщението.

Като притежател на Кол опцията Новатор има право да придобие 100% от дяловете от капитала на Вива Венчърс, собственост на Адвент, след изтичане на ограничителния срок, предвиден в Договора за приватизация на "Българска телекомуникационна компания" АД или на по-ранен етап след получаване на предварително писмено съгласие от Агенцията за следприватизационен контрол.

Пут опцията може да бъде упражнена от Адвент в периода след 1 юли 2008 г. Кол опцията и Пут опцията могат да бъдат упражнени при условие, че бъдат получени всички необходими разрешения от компетентните български органи, които се изискват за придобиването на дялове от капитала на Вива от Новатор, включително и разрешение от Комисията за защита на конкуренцията.

Днес акциите на БТК се търгуват на цени между 10,15 и 10,24 лв.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още