IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Шеф на земеделска фирма стана „Млад мениджър на годината“

30-годишният Асен Николов е роден във Варна и от 1997 г. е управляващ съдружник на Фарин ООД

11:25 | 20.01.06 г.
Автор - снимка
Създател
Шеф на земеделска фирма стана „Млад мениджър на годината“

Асен Николов, управляващ съдружник на дружеството Фарин ООД, стана “Млад мениджър на годината” 2005. Националният конкурс, чиято цел е насърчаване на млади успешни ръководители, работещи в страната, бе проведен за шестнадесета поредна година от Фондация „Еврика”. Наградата бе връчена на официална церемония в Централния военен клуб в София снощи.

Изборът на млад мениджър на годината за наградата на Фондация “Еврика” става в сътрудничество със специализирани издания и професионални организации, които наблюдават работата на успяващи млади хора в средите на българския бизнес.

Победителят за 2005 г. – Асен Николов, ръководи фирма Фарин ООД, чиято основна дейност е в областта на земеделието и търговията. Фирмата, разположила дейността си във Варна и Добрич, заема лидерски позиции при износа на зърнени и маслодайни култури, търговията с торове, препарати за растителна защита, семена за посев, машини, горива и т.н.

Фарин ООД притежава собствени зърнохранилища, сервизни бази за земеделска техника, развива транспортна и спедиторска дейност. Компанията е член на Българската международна бизнес асоциация (БИБА) и Международната асоциация за търговия със зърно и фуражи (GAFTA).

30-годишният Асен Николов е роден във Варна и от 1997 г. е управляващ съдружник на Фарин ООД. Днес компанията е сред водещите в областта на търговията и земеделието. Броят на служителите на Фарин ООД се увеличава почти двойно в сравнение с 2004 г. и сега в дружеството работят близо 200 души.

Инвестициите на компанията за последните две години са на стойност над 5 млн. лв. Те са насочени към пълно обновяване на собствени зърнобази, оборудване на съвременни лаборатории, модернизация на завода за училищна мебел и изделия от масив “Дървопреработване – Каварна” ЕООД, обновяване и изграждане на сервизна база, търговски център и нова административна сграда, покупка на тежкотоварни автомобили за дъщерната транспортна компания и др.

В момента фирмата изгражда нов търговски земеделски център в района на Варна, който ще разполага с 15 000 мт складова площ за зърно, изложбена зала за земеделска техника, почистваща и сушилна инсталации, агроаптека, магазин с всичко необходимо за фермерите. Предвижданията са инвестицията да надхвърли 4 млн. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:34 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още