IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Джуниър Ачийвмънт връчи първите си награди за млади предприемачи

Програмата е насочена към млади хора между 18 и 29 години, които имат добра идея за започване на собствен бизнес

18:16 | 19.01.06 г.
Автор - снимка
Създател
Победителите в програмата получават кредит до 5 хил. долара. Снимка: Джуниър Ачийвмънт
Победителите в програмата получават кредит до 5 хил. долара. Снимка: Джуниър Ачийвмънт

Джуниър Ачийвмънт България награди тази вечер първите победители в програмата “Младежки бизнес” на специална церемония в хотел Radisson. Отличени са трите най-добри младежки бизнес идеи, кандидатствали за съфинансиране по програмата “Младежки бизнес”.

Победителите, които ще получат кредит в размер до левовата равностойност на 5 хил. долара, при особено изгодни условия за погасяване, са:

- Александра Бизерова, гр. Пловдив с проект в областта на високите технологии: “Разработване и поддържане на помощна документация в управлението на работния процес”; с отпуснат кредит в размер на 4 000 долара;

- Иван Ботушев, гр. Гоце Делчев с проект: “Развитие на селски и екологичен туризъм в региона на Южен Пирин по поречието на Места”; с отпуснат кредит в размер на 5 000 долара;

- Консорциум от млади специалисти от гр. Варна: Георги Дичев, Николай Василиев и Цветан Светославов с проекта им за фирма за: “Уеб решения и програмиране”; с отпуснат кредит в размер на 4 000 долара.

Полученият от тях заем се отпуска за период на погасяване от една до три години и при лихва в размер на 5% с гратисен период за първите шест месеца.

Програмата “Младежки бизнес” се провежда за пръв път в България и се реализира с финансовото партньорство на Balkan Children and Youth Foundation. Тя е насочена към млади хора между 18 и 29 години, които имат добра идея за започване на собствен бизнес. “Младежки бизнес” има за цел да свърже амбицията на стартиращите предприемачи с финансовите и менторски ресурси, от които имат нужда, за да реализират мечтата си.

Връчена бе и специална медийна награда за проекта с най-изявена обществена значимост. Критериите за оценка тук са обществена значимост на проекта - за местната общност или на национално ниво; публична привлекателност; за добър социален модел. Победител е Иван Ботушев от Гоце Делчев с проекта “Развитие на селски и екологичен туризъм в региона на Южен Пирин по поречието на Места”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:29 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още