IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БФБ-София регистрира ЗД Евро Инс АД в системата си

На 28 декември 2005 г. Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспект за вторично публично предлагане на акции, издадени от ЗД “Евро Инс” АД, гр. София

14:11 | 19.01.06 г.
БФБ-София регистрира ЗД Евро Инс АД в системата си

Съвета на директорите на БФБ-София регистрира за търговия емисията акции на ЗД “Евро инс” АД. Те са общо 5 млн. броя с номинал 1 лв.

Датата на деня с първа котировка ще бъде обявена допълнително. Застрахователното дружество вече е назначило и директор за връзка с инвеститорите – Фани Минчева, която не беше открита за информация от Investor.bg.

В уеб сайта на компанията са публикувани годишните му финансови отчети. В отчета за 2004 г. е записана печалба от 593 хил. лв., премиен приход от 29,47 млн. лв., 266 хил. застрахователни договори, пазарен дял от 4% и собствен капитал в размер на 5,033 млн. лв.

На 28 декември 2005 г. Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспект за вторично публично предлагане на акции, издадени от ЗД “Евро Инс” АД, гр. София, съобщиха от комисията.

Основните акционери в Евроинс са “Старком Холдинг” АД и “Еврохолд” АД, притежаващи съответно 77% и 23% от акциите на дружеството.

Свързани компании:

ЗД Евроинс АД(5IC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:44 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още