IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Аукцион за петгодишни лихвоносни облигации ще се проведе на 23 януари

15:34 | 17.01.06 г.
Автор - снимка
Създател
Аукцион за петгодишни лихвоносни облигации ще се проведе на 23 януари

На 23 януари 2006 г. Българска народна банка (БНБ) ще проведе аукцион за продажба на петгодишни лихвоносни съкровищни облигации от отворен тип с фиксирана годишна лихва от 3% при условия, определени от Министерството на финансите, съобщи БНБ.

Номиналът на предложеното за продажба количество е 45 млн. лв., а лихвените плащания са на шест месеца, като първото е на 25 юли 2006 година, а последното – на падежа на емисията на 25 януари 2011 г., заедно с изплащането на главницата.

Oт общия номинал на емисиията 95 на сто са заделени за състезателни поръчки, а останалите пет на сто за несъстезателни поръчки. Максималното количество ДЦК, които един първичен дилър може да купи чрез състезателни поръчки, е 35 на сто от заделените количества за такива поръчки.

Министерство на финансите ще предложи за продажба допълнителни количества ДЦК от емисията на аукционен принцип. В плановете на министерството за 2006 година са предвидени емисии на петгодишни ДЦК с общ обем до 300 милиона лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още