IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БАКБ ще стане публично дружество

В регистъра на на Комисията за финансов надзор ще бъде вписана съществуващата емисия от 12 624 725 безналични поименни акции

13:13 | 17.01.06 г.
Автор - снимка
Създател
БАКБ ще стане публично дружество

ТБ "Българо-Американска Кредитна Банка" АД (БАКБ) ще придобие статут на публично дружество и акциите й ще се търгуват на борсата, съобщи Българска фондова борса - София, позовавайки се на информация от банката. Решението за това е взето на Общо събрание на акционерите на БАКБ, проведено на 16 януари.

В регистъра на на Комисията за финансов надзор ще бъде вписана съществуващата емисия от 12 624 725 безналични поименни акции. 

Българо-американски инвестиционен фонд (БАИФ), собственик на 99% от капитала на БАКБ, обмисля евентуална продажба на миноритарен пакет акции при условията на вторично публично предлагане. За финансови консултанти по проекта банката е избрала CA IB Corporate Finance и Ейч Ви Би Банк Биохим.

БАКБ е основана в София през 1996 г. и има пълен лиценз за банкова дейност от БНБ. Основният акционер БАИФ е американска корпорация, създадена през 1992 г. в Чикаго, щат Илинойс.

БАКБ е фокусирана  в дългосрочното финансиране на малки и средни частни фирми в различни сектори на икономиката, както и на граждани и домакинства. Банката има кредитен рейтинг BB-/Stable/B от международната рейтингова агенция Standard & Poor's. Рейтингът бе повишен през декември 2004 от B+/stable/B. 

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още