IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правата на СИБАНК ще се търгуват от 2 февруари

За записване са предложени 1 372 004 акции с номинална и емисионна стойност 10 лв.

12:54 | 17.01.06 г.
Автор - снимка
Създател
Правата на СИБАНК ще се търгуват от 2 февруари

Правата, даващи възможност за участие в увеличението на капиталa на ТБ "Стопанска и инвестиционна банка" АД (СИБАНК), ще се търгуват на Българска фондова борса - София от 2 февруари, съобщиха от борсата. Крайната дата за търговия на правата на борсата е 15 февруари.

От 2 февруари може да се записват акции от увеличението на капитала, като крайната дата за записване на акции е 14 март.

Капиталът преди увеличението е в размер на 56 млн. лв., разпределени в 5 600 200 акции с номинална стойност 10 лв. Броят на издадените права е равен на броя на акциите на банката. За записване са предложени 1 372 004 акции с номинална и емисионна стойност 10 лв.

В края на миналата година "Валхамар Груп Лимитед” – холдингово дружество от групата компании, контролирани от Бьорголфур Тор Бьорголфсон, чрез дъщерното дружество “Новатор Файненс България С.а.р.л.” получи разрешение от БНБ да придобие до 34% от СИБАНК. Придобиването на дела може да стане след увеличението на капитала на банката.

На 12 януари чрез сделка на БФБ бяха прехвърлени 1,023 акции, представляващи 18,3% от сегашния капитал на банката. Цената на акциите тогава бе 47,50 лв. за брой. Според неофициална информация акциите са придобити от Тор Бьорголфсон.

Съотношението между издадените права и новите акции е 1/0.245. Ако увеличението бъде изпълнено успешно в максимална степен, капиталът на банката ще бъде увеличен до 69 722 040 лв. Капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 100 000 акции.

Аукционът за продажба на неусвоени права ще се проведе на 24 февруари.

Всяко лице може да запише най-малко една нова акция и най-много такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права, умножен по 0.245 при закръгляне към по-голямото цяло число.

Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно до 24 януари. Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала е 20 януари.

Днес акциите на банката се търгуват на цена 49 лв.

Свързани компании:

ТБ СИБанк АД - свалена от търговия(5EC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:47 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още