IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пускат 60 км магистрали тази година

Според министър-председателя не трябва да се забравя и второкласната и третокласна пътна мрежа в страната

11:24 | 16.01.06 г.
Автор - снимка
Създател
Пускат 60 км магистрали тази година

В рамките на тази година се планира изграждането и пускането в експлоатация на около 60 километра магистрали, обяви министър-председателят Сергей Станишев при откриването на форума "Транспортна инфраструктура 2006-2015".

През пролетта на тази година предстои да се приеме окончателно Националният план за развитие на България за периода 2007-2013 година, каза още той, цитиран от Dnes.bg. По думите му е закономерно в него да бъдат записани основните инфраструктурни приоритети в различните сектори.

Това е пряко свързано и с осъществяването на оперативните програми, които България трябва да реализира като член на Европейския съюз, вярвам, от януари 2007 година, коментира Станишев.

Той изрази увереност, че от 2007 година България ще има възможност да реализира немалка част от своите инфраструктурни и пътни приоритети, използвайки европейските фондове. Важно е да се обсъди предварително какви са приоритетите в рамките на реализирането на фондовете и как да се използват ефективно, отбеляза премиерът.

Според министър-председателя не трябва да се забравя и второкласната и третокласна пътна мрежа в страната, която пряко засяга българските граждани. Не бива средствата от ЕС да се вложат само в големи магистрали и да се забрави социалният ефект, каза още Станишев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още