IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Д. Консулов: Майонезата от Бойчиновци ще вземе 10% от българския пазар

17:05 | 14.01.06 г.
Автор - снимка
Създател
Д. Консулов: Майонезата от Бойчиновци ще вземе 10% от българския пазар

Произведената в Бойчиновци майонеза ще вземе около 10 на сто от българския пазар на този продукт, каза за Investor.bg Димитър Консулов, управител и съсобственик на "Консул" ООД. През седмицата стана ясно, че дружеството "Консул" e придобило фабриката за майонеза в Бойчиновци, досега част от "Растма май" АД.

"Придобитите машини, съоръжения и сгради всъщност са най-старата майонезена фабрика в България, като за тях бяха платени 1,8 млн. лв.," каза Консулов. Той допълни, че до август тази година ще бъдат инвестирани поне ощe толкова пари, за да бъде модернизирано производството.

Консулов каза още, че по време на модернизацията производството няма да бъде спирано. "Фабриката в Бойчиновци притежава няколко търговски марки, които са добре познати на пазара и благодарение на нашата добре развита дистрибуторска мрежаq те ще достигат по-лесно до потребителите," допълни той. Плановете на новия собственик предвиждат и износ в съседни страни като Македония и Румъния.

"Консул" ООД е собственик на пловдивското предприятие Майонеза "Краси", което според Консулов е лидер на пазара на майонеза в България. Дружеството притежава и най-старата фабрика за бутилиране на минерална вода в страната - тази в Хисар.

"През тази година предвиждаме още едно придобиване, отново на утвърдено предприятие с над 40-годишна история, което обаче не е от хранителната промишленост," допълни Консулов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:14 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още