IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АП ще обяви в понеделник дали е одобрена продажбата на Бояна филм

Според неофициална информация, Надзорният съвет на Агенцията за приватизация е одобрил проекто-договор за продажбата на 95% от „Бояна филм”

10:27 | 14.01.06 г.
Автор - снимка
Създател
АП ще обяви в понеделник дали е одобрена продажбата на Бояна филм

Според неофициална информация, Надзорният съвет на Агенцията за приватизация (АП) е одобрил проекто-договор за продажбата на 95% от „Бояна филм”, съобщиха късно в петък БНР и Дарик радио. От АП уточниха за Investor.bg, че решение има, но в понеделник ще бъде съобщено какво точно е то.

на 25 юни 2005 г. “Ню Имидж България” бе обявен от АП за спечелил конкурса за продажбата на пакет от 446 426 акции, представляващи 95% от капитала на киностудията в Бояна с цена от 6,254 млн. евро. Според условията на конкурса 4,28 млн. евро от цената може да бъдат платени чрез банков превод, а останалите 1,974 млн. евро - чрез всички позволени от закона платежни средства.

Общата стойност на обещаните инвестиции е 15,6 млн. евро, от които 11,4 млн. лв. ще бъдат вложени през първата година.

Проекто-договорът бе парафиран на 16 август миналата година, а след допълнителни промени в неговите параметри (че няма да се променя предмета на дейност на дружеството за 20 години, както и учредяване на ипотека върху земите на "Бояна филм" в полза на държавата за срок от 20 години), на 29 декември бе внесен за одобрение в Надзорния съвет на АП.

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още