IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фрапорт e готовa да инвестира веднага, за да подобри морските летища

От компанията предлагат България да се рекламира безплатно като атрактивна туристическа дестинация на обновена им интернет страница “Airport City”

14:08 | 13.01.06 г.
Автор - снимка
Създател
Фрапорт e готовa да инвестира веднага, за да подобри морските летища

Фрапорт има готовност да започне незабавни инвестиции, за да се подобрят условията на летищата във Варна и Бургас още през този сезон, каза днес д-р Стефан Шулте, член на изпълнителния борд и изпълнителен директор по финансите и строителството на Фрапорт след срещата си със зам.-министъра на културата Димитър Хаджиниколов.

Шулте припомни, че тричленният състав на Върховния административен съд е отсъдил в полза на Фрапорт и то по доста основателни причини. Една от тях е, че победителят в конкурса не е спазил сроковете за отстраняване на нередности в документацията и е трябвало да бъде елиминиран от тръжната комисия, тъй като това е нарушение на процедурата.

През април миналата година компанията Copenhagen Airports A/S спечели конкурса и бе избрана за концесионер на морски летища. На второ място в конкурса бе класирана Фрапорт. В следващите месеци обаче се завъртя съдебна сага от отменящи решения и обжалвания и все още няма окончателно решение кой ще бъде концесионер.

Според Стефан Шулте съдебният процес, свързан с концесионирането на летищата във Варна и Бургас, ще продължи по прозрачен и убедителен начин, но независимо от изхода на делото, Фрапорт ще продължи да си сътрудничи с България.

Фрапорт управлява най-голямото летище в Европа – Франкфурт, и още няколко летища в Германия. “Предлагаме България да се рекламира безплатно като атрактивна туристическа дестинация на нашата обновена интернет страница “Airport City”, а за другите видове реклама ще договорим съществени отстъпки”, съобщи Андреа Пал, вицепрезидент на “Global Investments&Management” към Фрапорт Груп. Тя уточни, че по принцип тарифата за рекламиране на сайта им е 2000 евро на месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още