IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнесът се опъна на кмета за затварянето на „Витошка“

Собственици на магазини внесоха протестно писмо в общината заради загубите, които търпят след обявявяването на булеварда за пешеходна зона

11:29 | 12.01.06 г.
Бизнесът се опъна на кмета за затварянето на „Витошка“
Мениджъри, собственици на търговски обекти, офиси и предприятия, както и живеещи на столичния булевард "Витоша", внесоха протестно писмо в общината срещу решението на кмета, с което булевард "Витоша" бе обявен за пешеходна зона.

В писмото си групата протестиращи решението заявяват, че освен исковете на гражданите, ще бъдат заведени и искове на юридически лица срещу общината, тъй като собствениците на магазини търпят загуби.

Според тях в момента булевард "Витоша" е опасна зона за пешеходците, тъй като по нея преминават трамваи, които са потенциална опасност за всички преминаващи пешеходци оттам.

Протестиращите смятат още, че по този начин ще се увеличат задръстванията в центъра на София по улиците "Гурко", "Алабин", "Солунска", "Ангел Кънчев", "Раковски" и "Патриарх Евтимий".

Във връзка с решението на общината магазините да бъдат зареждани през нощта, собственици и наематели на магазини считат, че по този начин ще трябва да увеличат работното време на своите подчинени и така ще търпят големи загуби.

Те предлагат пешеходна зона в София да станат жълтите павета в участъка между президентството и Софийския университет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:32 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още