IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българска компания инвестира над 20 млн. лв. в завод за велосипеди

Производственият капацитет на новия завод до Пловдив ще бъде 500 000 хиляди велосипеда годишно

16:55 | 11.01.06 г.
Автор - снимка
Създател
Половин милион колела ще бъдат произвеждани годишно в новия завод. Снимка: Макском
Половин милион колела ще бъдат произвеждани годишно в новия завод. Снимка: Макском
Макском” ЕООД ще инвестира над 20 млн. лв. в строежа на нов завод за велосипеди Sprint, съобщи за Investor.bg комуникационният мениджър на компанията Дияна Келбечева.

“Компанията съществува от 10 години, като досега велосипедите се произвеждаха в наети площи. Поради това бе взето решение да бъде построен собствен завод,” каза Келбечева. Тя допълни, че част от средствата за инвестицията са собствени, а останалата са кредити.

Първата копка е направена на 9 януари тази година и се предвижда строителството да продължи осем месеца. Заводът ще бъде разположен в землището на с. Царацово до Пловдив, на 34000 кв.м, като 23 600 кв.м от тях ще бъдат застроени площи.

Комплексът ще се състои от складови бази за готова продукция и производствени компоненти, производствено хале, битова и административно–обслужваща част, големи паркинги и озеленени кътове за почивка.

Производственият капацитет на новия завод ще бъде 500 хиляди велосипеда годишно, като ще бъдат осигурени над 500 работни места. “Сегашните производствени площи на “Макском” са с капацитет 190-200 хил. велосипеда годишно,” допълни Келбечева.

Едноличен собственик на създаденото през 1995 г. “Макском” ЕООД е Максим Митков. Дружеството специализирано в производството на широка гама велосипеди, които са добре познати на българския пазар под марките Sprint и Bachini. По- голяма част от производствената продукция на фирмата се изнася в страни членки на Европейския съюз, Русия, Сърбия и Черна гора.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:07 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още