IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Промишлените продажби се увеличават с 8,2% за ноември

17:29 | 10.01.06 г.
Автор - снимка
Създател
Промишлените продажби се увеличават с 8,2% за ноември

Продажбите в промишлеността са се увеличили с 8,2 на сто през ноември миналата година спрямо същия месец на предходната 2004 г., сочат предварителните данни на Националния статистически институт (НСИ). Най-сериозно е увеличението на продажбите в добивната промишлиност, където ръстът е 31,6%, основно заради нарасналите с 86,6% продажби на метални руди.

В преработващата промишленост има покачване на продажбите със 7,6% спрямо ноември 2004 г., а в производството и разпределението на електроенергия, газ и вода продажбите са се увеличили с 5,2 на сто.

Повишението на продажбите в промишлеността е 2,6 на сто през ноември на месечна база, като тук водещи са продажбите в производството и разпределението на електроенергия, газ и вода с ръст от 16,7 на сто. Продажбите в добивната промишленост се увеличават с 8,2%, а в преработваща промишленост - с 0,9% за месец.

Промишленото производство се е увеличило с 5,8 процента през ноември в сравнение със същия месец на миналата година и с 4,5% спрямо октомври, сочат данните на НСИ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:48 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още