IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елана Фонд за Земеделска Земя вече разполага с 25 хил. дка земя

Средната цена на закупената земя е около 160-170 лв. за декар.

11:20 | 10.01.06 г.
Елана Фонд за Земеделска Земя вече разполага с 25 хил. дка земя

До май-юни тази година Елана Фонд за Земеделска Земя планира да инвестира целия си набран капитал, който е в размер на 23,4 млн. лв., заяви за Investor.bg Веселин Петров, изпълнителен директор на Елана Фонд мениджмънт.

Според данни до 15 януари фондът разполага с 25 хил. дка земеделска земя, като средната цена на по-добрите категории е около 160-170 лв. за декар. В предстоящите месеци Елана Фонд за Земеделска Земя ще участва в търгове от общинския поземлен фонд, откъдето могат да се очакват да бъдат закупени големи парцели земя.

Веселин Петров сподели, че “дружеството постоянно разширява представителствата си в страната, като по този начин се стреми да покрива по големи територии. Всеки един представител първоначално преминава курс на обучение в централата на Елана, за да се запознае с правилата, цените и документите при които се купува земя”.

До момента се изтъргуваха близо 390 хил. броя от книжата на Елана Фонд за Земеделска Земя на цени между 1,22 и 1,37 лв., като средната цена отбеляза спад от 8,03 на сто до 1,26 лв. Офертите по позицията остават на нива от 1,35 лв. купува и 1,37 лв. продава.

Свързани компании:

ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ - ликвидирано(4EC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:39 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още