IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на правата на Актив Пропъртис не изненада пазара

На 18 януари (сряда) ще се проведе аукцион за продажбата на неизползваните права от увеличението на капитала на дружеството със специална инвестиционна цел

17:50 | 09.01.06 г.
Цената на правата на Актив Пропъртис не изненада пазара

Общо 238 229 права смениха собствениците си в днешния, последен ден от търговията с правата на Актив Пропъртис АДСИЦ – Пловдив. Всяко закупено право дава възможност за записване на седем от новите акции на дружеството, а днешният обем представлява 36,65 на сто от всичките издадени права.

Както и през по-голяма част от предходните сесии, така и днес цената на правата бе 1,75 лв., което означава, че новите акциите ще излязат по 1,35 лв. на собствениците им, тъй като емисионната цена е 1,10 лв.

Средствата от увеличението на капитала ще бъдат използвани за придобиване на административна сграда и подземен паркинг, финансиране на строително-монтажните и довършителни работи по подземния паркинг и финансиране на нов инвестиционен проект.

На 18 януари (сряда) ще се проведе аукцион за продажбата на неизползваните права от увеличението на капитала на дружеството със специална инвестиционна цел. Последната сделка с неговите акции на БФБ бе сключена на 30 ноември на цена от 1,55 лв.

Свързани компании:

Актив Пропъртис АДСИЦ(AKTV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:43 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още