IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговията с правата на БенчМарк Фонд Имоти стартира от 17 януари

Средствата от увеличението на капитала ще бъдат използвани за изграждането на търговско-административна сграда на бул. Цариградско шосе, между шоурума на Тойота и хотел Експо

12:10 | 09.01.06 г.
Търговията с правата на БенчМарк Фонд Имоти стартира от 17 януари

Началната дата за търговия с правата на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ, даващи възможност за участие в увеличението на капитала на дружеството, е 17 януари, съобщиха от фонда за Investor.bg.

Правата ще се търгуват до 30 януари, а на 8 февруари ще се проведе аукцион за неизползваните права. Две седмици по-късно, или 22 февруари, е крайният срок за записване и заплащане на новите акции.

Ще бъдат издадени 7,8 млн. броя права, срещу всяко от които могат да бъдат записани 2 нови акции. За записване ще бъдат предложени 15,6 млн. акции с номинална стойност 1 лв. и с емисионна стойност 1,50 лв. всяка. Присвоеният борсов код на издадените права е R4BMRE.

ИП БенчМарк Финанс АД и ИП Първа финансова брокерска къща ООД са упълномощени да обслужват увеличението на капитала, а банка депозитар е ТБ Райфайзен Банк /България/ ЕАД.

Средствата от увеличението на капитала ще бъдат използвани за изграждането на търговско-административна сграда на бул. Цариградско шосе, между шоурума на Тойота и хотел Експо. Общата застроена площ на новия обект ще бъде 22 400 кв.м, от които двуетажен търговски център с площ от 7 000 кв.м и офис сграда с обща площ 15 400 кв.м. Също така се предвижда да има и подземен паркинг с 400 паркоместа. Общата стойност на проекта е между 8-10 млн. евро.

До този момент капиталът на фонда е 7,8 млн лв, разпределен в същия брой акции. Участие във фонда имат големи институционални инвеститори като ПОД Алианц, ПОД Лукойл Гарант, ПОК ДСК – Родина, Ай Ен Джи ПОД, както и над 330 физически лица.

До момента по позицията се изтъргуваха 6530 броя на цени между 1,65 и 1,69 лв., или с 0,61 на сто по-скъпо от петък.

*Авторът притежава акции на дружеството

Свързани компании:

Фонд имоти АДСИЦ(FUES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:44 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още