IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата

08:20 | 09.01.06 г.
Преглед на печата

3050 българи посрещнали Нова година на екзотични места

в. Сега

Близо 3050 българи са прекарали коледните и новогодишните празници на екзотични места в чужбина, ползвайки чартърните полети на двете най-големи наши авиокомпании - "България ер" и "Хемус ер", съобщиха от двете фирми.
През този период "България ер" е превозила 1750 наши туристи, като най-предпочитани дестинации за почивка са били Египет, Йордания, Обединените арабски емирства и Испания.

Прогнозите за инфлацията подскочиха до 7-8 на сто

в. Стандарт

Инфлацията през 2006 г. ще запази едноцифрените си стойности, но може да достигне 7-8% средно за годината, прогнозира Димитър Чобанов от Института за пазарна икономика. Причина за това са продължаващото нарастване на паричното предлагане, скъпите горива, вдигането на акцизите върху бензина, алкохола и цигарите. Според Чобанов мерките на БНБ за ограничаване ръста на кредитите и поддържането на голям бюджетен излишък са насочени към ограничаване на инфлацията.

150 000 тона пшеница ще бъдат пуснати на пазара

в. Сега

150 000 тона пшеница ще бъдат пуснати на пазара в края на януари, съобщи вчера министърът на земеделието и горите Нихат Кабил в Добрич, цитиран от Дарик радио. Определената цена е 175 лв. за тон без ДДС. Изкупуването й с цена 175 лв. на тон ще стане със средства на Държавен фонд "Земеделие". Интервенцията се прави пилотно, година преди да отговорим на изискването на ЕС да стартираме Разплащателната агенция, каза още министърът.

Държавата връща пари на 400 000 родители

Намаляват данъците от 2005 г. и за пеленачета, и за абитуриенти

в. Стандарт

400 000 родители на над 1 млн. деца под 18 години у нас за първи път ще ползват облекченията от семейното подоходно облагане. Държавата ще им върне част от платените данъци за 2005 г. Съпрузите сами трябва да решат кой от тях ще ползва правото. Добре е това да е родителят с по-високи доходи. За да се включите в семейното облагане, трябва да подадете годишна данъчна декларация за доходите през 2005 г. Тази година ще бъдат пуснати над 1 млн. формуляри. Задължение да ги попълнят имат всички, които през миналата година са получавали доходи извън заплатата по трудов договор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:20 | 09.01.06 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още