IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С 90% са се увеличили деловите посещения в България за пет години

Няма по-ефективен начин за промотиране на страната ни от конгресния туризъм, смята заместник-министърът на културата Димитър Хаджиниколов

10:21 | 06.01.06 г.
С 90% са се увеличили деловите посещения в България за пет години

За последните пет години броят на деловите посещения в България се е увеличил с близо 90%, заяви заместник-министърът на културата Димитър Хаджиниколов при откриването на петата международна конференция „България-страна на мечтите“.

По думите на Хаджиниколов, ако през 2001 г. България е била посетена от 185 хил. туристи, то тази година се очаква деловите посещения у нас да достигнат 350 хил. А според заместник-министъра няма по-ефективен начин за промотиране на страната ни от конгресния туризъм.

В тазгодишното издание на международната конференция участниците са над 150, като основна тема на разговорите ще са начините за превръщане на страната ни в регионален център за конгресен туризъм.

Сред лекторите, които ще споделят вижданията си за развитието на този тип туризъм, са Райнер Костка, управител на AIMS International Congress Services, Янис Пателис, член на Борда на директорите на OMMA Megaron Convention Centre Athens, директорът на Wizz Air Натаса Казмер, както и представители на големи туроператори и чуждестранни авиопревозвачи, шефове на световни конгресни бюра и експерти от туристическия бранш.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:48 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още