IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дуропак влиза в наименованието на Тракия папир на 18 февруари

На 9 декември миналата година австрийските Duropack AG и Schneider & Schneider Rechtsanwalte OEG придобиха общо 95,217% от капитала на българското дружеството

17:14 | 04.01.06 г.
Автор - снимка
Създател
Дуропак влиза в наименованието на Тракия папир на 18 февруари

Акционерите на "Тракия папир" АД - Пазарджик ще гласуват за промяна на наименованието на дружеството на общо събрание, което ще се проведе на 18 февруари. "Според проекто-решението новото наименование на дружеството ще бъде "Дуропак - Тракия папир", каза за Investor.bg директорът за връзки с инвеститорите Мария Ковачева.

На 9 декември миналата година австрийските Duropack AG и Schneider & Schneider Rechtsanwalte OEG придобиха общо 95,217% от капитала на българското дружеството. Пакетът от 3 080 362 акции струваше на новите собственици 81,63 млн. лв.

На общото събрание ще бъдат гласувани промени в органите на управление на дружеството, промени в устава на дружеството, както и да бъде определено възнаграждението на членовете на ръководството.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 11 март. Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас на събранието, е 1 февруари.

"Тракия папир" е водещ производител в България на хартии за велпапе, велпапе и опаковки. Нетната печалба за деветмесечието е 1,789 млн. лв. срещу 550 хил. лв. за същия период на миналата година.

Duropack AG e водещ австрийски производител на вълнообразен картон (велпапе). Основен акционер в него е Constantia Packaging с 60%, останалите акции са притежание на Jefferson Smurfit Group.

В групата Duropack влизат 11 предприятия за производство на велпапе, между които два завода в Австрия – във Виена и Карлсдорф, два в Словакия, три в Унгария и по един в Германия, Чехия, Словения и в Сърбия и Черна гора. Нейна собственост е и заводът Дуропак Картон в Хърватска за производство на хартия и картон.

С покупката си в България Duropack AG придобива около 70 % от пазара на стоково велпапе и 30 % от производството на хартия в страната.

Днес бяха изтъргувани 682 акции на "Тракия папир" на цена 23,15 лв. всяка, с 1,57 на сто по-евтини от вчера.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още