IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изграждането на хипермаркет на Кауфланд започва през януари в Сливен

В България веригата е представена от "Кауфланд България" ЕООД & Ко КД

16:32 | 04.01.06 г.
Автор - снимка
Създател
Изграждането на хипермаркет на Кауфланд започва през януари в Сливен

Изграждането на хипермаркет на немската търговска верига "Кауфланд" ще започне през втората половина на този месец в Сливен, съобщи за Investor.bg Славея Петрова от пресцентъра на общината. "Кауфланд" ще заплати неустойка от 20 000 лв. за пресрочване на договора за строеж на хипермаркета в Сливен, стана ясно след разговор на кмета Йордан Лечков и представителя на немската компания Димитър Спасов", каза още Петрова.

След изграждането му това ще е вторият хипермаркет на голяма верига в Сливен. В града работи хипермаркет на "Билла", а извън сферата на хранителните стоки има и хипермаркет на "Технополис". Хипермакетът на "Кауфланд" трябва да бъде проектиран и изграден от "Бизнес БГ - Груп" ЕООД.

В началото на 2005 г. представител на ръководството на "Кауфланд" на среща с тогавашния министър на икономиката Милко Ковачев заяви, че до края на същата година ще бъдат изградени 10 хипермаркета, но това не бе осъществено. От българското преставителство на "Кауфланд" не бяха открити за коментар.

В България веригата е представена от "Кауфланд България" ЕООД & Ко КД. Това е командитно дружество, регистрирано от Софийски градски съд на 19.08.2003 г. Дружеството се управлява и представлява от неограничено отговорния съдружник "Кауфланд България" ЕООД.

В сайта на компанията за България се съобщава, че обектите ще бъдат с търговска площ минимум 2000 кв. м, като се търсят парцели с площ минимум 8000 кв. м в градове с минимум 40 000 жители, намиращи се в райони на потребление от минимум 80 000 жители.

"Кауфланд" е една от водещите компании за търговия с хранителни стоки в Европа. Тя има над 600 филиала в Германия, Чехия, Словакия, Полша, Хърватия, а отскоро и в Румъния и България. Хипермаркетите в Германия разполагат с голяма търговска площ и осъществяват дейността си под името Kaufland, KaufMarkt и Handelshof.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:27 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още