IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата

15:14 | 31.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата

Евтините цигари свършват до два-три месеца

в. Новинар

Цигарите със стари цени ще свършат до два-три месеца, прогнозираха вчера търговци пред "Новинар".

Преди ден министрите одобриха "на подпис" нови, по-високи цени на цигарите, които влизат в сила от Нова година. Поскъпването е заради шоковото увеличение на акциза от 1 януари 2006 г. Цигарите на стари цени ще се продават до изчерпване на количествата. Първите кутии на по-високи цени ще бъдат пуснати около 10 януари, съобщи за "Новинар" шефът на "Булгартабак холдинг" Христо Лачев.

Хората не се запасяват с евтини цигари, защото нямат пари, разказаха вчера търговци. Според тях потреблението не се е променило в последните дни. Търговците не били купували допълнителни количества на старите цени, тъй като нямало смисъл да се презапасяват.

Писма и колети поскъпват от 1 януари

в. Новинар

От 1 януари писмата поскъпват с 10 ст., а колетите - с до 70 ст., припомниха от "Български пощи".

Изпращането на стандартно писмо до 20 грама за територията на страната ще струва вече 55 ст. Досега цената на услугата бе 45 ст.

Цените за изпращане на колети на територията на България се повишават между 20 и 70 ст. в зависимост от дестинацията и теглото на пратката. Цената на писмата за чужбина ще зависи от бързината на доставянето им.

ГКПП Капитан Андреево затъва в боклук

в. Сега

Най-големият в Европа граничен пункт ГКПП Капитан Андреево (площта му е 27 декара) може да затъне в преспи и боклуци от началото на 2006 г. заради нерешени проблеми с финансирането на тези дейности. Фирмата, наета от община Свиленград, да чисти е уведомила с писмо, че повече няма да върши тази работа заради неизплатени сметки. Общината й дължи около 20 000 лв.

Проблемът е голям, защото в бюджетите на областните администрации не е предвиден финансов ресурс за почистване на граничните пунктове, а общината в Свиленград не събира такса смет от ведомствата и търговците на територията на ГКПП.

Депутатите ходиха 7 пъти до Луната

в. Стандарт

Рекордните 2 711 932 км навъртяха депутатите с коли на парламента през 2005 г., сочи справка на Народното събрание. Пътят е равен на седем разходки до Луната. Разстоянието дотам е 384 400 км. 22 550 лв. пък са глобите на депутатите за бягства от работа. През първите 5 месеца на парламента те са натрупали 1382 отсъствия.

Общо 8,5 дни, или към 204 часа, са говорили депутатите от парламентарната трибуна.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:20 | 31.12.05 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още