IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БТК ще редуцира персонала си значително и във всички отдели през 2006

За да посрещне разходите, свързани с редуцирането на персонала, Борда на директорите на БТК е одобрил провизии от 36 милиона лева за 2005 г.

14:53 | 30.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
БТК ще редуцира персонала си значително и във всички отдели през 2006

Българска телекомуникационна компания (БТК) взе решение през 2006 год. да редуцира персонала си във всички отдели значително, съобщиха от компанията до Българска фондова борса на 30 декември. "Бързото развитие на един наистина конкурентен пазар на мобилната телефония, увеличаващия се брой лицензирани телекомуникационни оператори, и бързото усвояване на нови технологии като VoIP, WiMax (и скоро UMTS) налагат БТК да се адаптира към пазарните предизвикателства," се казва в съобщението.

И през 2006 год. управлението на БТК ще продължи усилията по трансформацията на компанията в ефикасно и ориентирано към потребителите телекомуникационно дружество, което да може да работи успешно на все по-конкурентния телекомуникационен пазар, съобщават от БТК. Решението за редуциране на персонала е взето поради очаквания пазарен натиск.

Напускащите служители ще имат възможност да участват в нова Програма за доброволно напускане (с условия, сходни на предната такава програма) и ще бъдат насърчени да участват в продължаващата Програма за предприемачество. с оглед минимизирането на броя на принудително освобождавани служители. "В допълнение, БТК в партньорство със синдикатите, се опитва да ограничи загубата на високо-квалифициран персонал чрез преразпределението и/или преквалифицирането му с оглед заемането на свободни позиции в компанията, където това е възможно," допълват от компанията.

За да посрещне разходите, свързани с гореописаното редуциране на персонала, Борда на директорите на БТК е одобрил провизии от 36 милиона лева за 2005 г.

Компанията информира инвеститорите, че на по-късен етап е възможно да одобри допълнителни провизии за реструктуриране и/или други цели за 2005 год., за което ще информира инвеститорите своевременно.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:19 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още