IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов фонд набира средства на Лондонската борса за инвестиции у нас

Фондът е създаден с цел инвестиции в акции на публични и непублични дружества, както и в ценни книжа с фиксиран доход

11:31 | 29.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
Нов фонд набира средства на Лондонската борса за инвестиции у нас

Reconstruction Capital II (RC2) е набрал 24,42 млн. евро за инвестиции главно в Румъния и България, се казва в съобщение на RNS, новинарският сервиз на Лондонската фондова борса.

Фондът издаде 24,42 млн. обикновени акции с номинал 1 евро и търговията с тях започна на алтернативния сегмент на борсата AIM на 23 декември, се казва в съобщението.

RC2, който е базиран на Каймановите острови, е създаден с цел инвестиции в акции на публични и непублични дружества, както и в ценни книжа с фиксиран доход, предимно в България и Румъния.

Наред с това компанията предвижда възможността за инвестиции и в други страни от региона, включително Украйна, Сърбия и Черна гора, Молдова, Хърватска, Албания и Македония.

В средносрочен план се очаква фондът да инвестира около 70 на сто от капитала си в Румъния и 30 на сто в България и останалите страни”, сочи информацията на RNS.

Според стратегията на RC2 инвестициите ще бъдат насочени най-вече към компании, развиващи дейност в търговията с бързооборотни стоки, компании предлагащи различни потребителски, финансови и логистични услуги, към медии, както и към сектора на строителството и недвижимите имоти.

Интересът на фонда е ориентиран към компании, които имат потенциал за развитие в рамките на три до пет години, след като бъдат преструктурирани административно, или/и финансово.

Както Румъния, така и България постигнаха огромен прогрес през последните няколко години и в момента са сред най-бързо развиващите се икономики в Европа”, коментира директорът на RC2, Йон Флореску. “Надяваме се, че нашият фонд ще даде възможност на инвеститорите във Великобритания и извън нея да участват в развитието на Югоизточна Европа”, добавя той.

Флореску оглавява екип от инвестиционни консултанти в Румъния от 1997 г. Той е и собственик на фонда Reconstruction Capital Plc (RC1), който регистрира среден годишен ръст от 14,9% в продължение на повече от седем години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:57 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още