IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Киров АД издаде петгодишни облигации за 3,5 млн. евро

Целта на емисията е да осигури ресурс за рефинансиране на съществуващи кредити на дружеството и за финансиране на нови инвестиционни проекти

18:26 | 28.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
Киров АД издаде петгодишни облигации за 3,5 млн. евро

"Киров" АД е издало първа емисия корпоративни облигации с номинална стойност 3,5 млн. евро, съобщи Българска фондова борса - София. Информацията е постъпила от ТБ Райфайзенбанк (България), която е водещ мениджър и поемател на емисията.

Целта на емисията е да осигури ресурс за рефинансиране на съществуващи кредити на дружеството и за финансиране на нови инвестиционни проекти. Записването на облигациите е осъществено при условията на първично частно предлагане, а на по-късен етап се планира публично предлагане на емисията с цел търговия на борсата.

Емисията е обезпечена с ипотеки на недвижими имоти, които осигуряват 135% покритие на главницата към датата на издаване на облигациите.

Емисията е за срок от пет години и падеж на 5 декември 2010 г. Годишният купон е плаващ - 6-месечен Еuribor + 4 процентни пункта. Главницата е дължима на осем равни шестмесечни погасителни вноски, дължими заедно с последните осем купонни плащания.

Компанията "Киров" е основана през 1990 г. и е основен капитал от 1,555 млн. лв. Тя е най-големия дистрибутор на територията на България за машини и инструменти в строителството, дървообработването, металообработването, въздушни компресори, авточасти и принадлежности.

Дружеството е реализирало нетни приходи от продажби за 33,112 млн. лв. за 2004 г., а печалбата е 894 хил. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:23 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още