IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Над 800 са концесионните договори на правителството

Общо 46, от които в сила 31, са договорите за минерални води, сключени от министъра на околната среда и водите

12:13 | 28.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
Над 800 са концесионните договори на правителството

Националният концесионен регистър към правителството е готов и включва над 800 концесионни договори, които са влезли в сила, съобщиха от правителствената информационна служба.

В регистъра могат да бъдат намерени всичките 848 концесионни договори, които са влезли в сила. От тях 289 са държавни, а 559 общински. Информацията в регистъра може да се търси по вид на концесията – държавна или общинска; по името на концесионера или концедента, или по ключова дума.

Публикувани са точното наименование на обекта, описани са границите и местонахождението му, скица, план и карта на концесионната площ. Поместени са имуществените права и задължения на страните по договора, отговорностите при изпълнението му, основанията и правата при прекратяване на концесията.

Общо 69 са договорите, сключени от министъра на икономиката и енергетиката, за концесия на добива на подземни богатства – метални и неметални полезни изкопаеми, и скално-облицовъчни материали. 168 са концесиите, подписани от министъра на регионалното развитие и благоустройството. От тях 88 са за строителни и скално-облицовъчни материали. 80 са концесиите за морски плажове, от които 61 са действащи.

Общо 46, от които в сила 31, са договорите за минерални води, сключени от министъра на околната среда и водите. Една е концесията за защитен природен обект –за ски-писта “Банско”.

В концесионния регистър са въведени данни за 22 договора за добив на въглища и 14 – за нефт и газ. Достъпът до тези информация чрез Интернет ще бъде осигурен през месец януари 2006 г., след приключване на проверката за правилността на въведените данни.

Освен Националния концесионен регистър, от днес, гражданите могат да ползват и портала за концесиите. В него са поместени всички закони, правилници и наредби, които са свързани с концесионната дейност. Включени са също така директиви и регламенти на Европейския съюз.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:14 | 28.12.05 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още