IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата

08:08 | 28.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата
Ще минаваме от МТел към други със същия номер
в. Новинар

Абонатите на един мобилен оператор ще могат да се прехвърлят към друг оператор заедно с досегашния си телефонен номер от 2007 г., съобщи Георги Александров, председател на КРС. Това означава, че всеки, който е абонат на МТел, ще може да мине към друг оператор, като запази телефонния си номер, включително с кода от трите осмици или друг. Така е вече в европейските страни.
 
България е поела пред Европейската комисия ангажимент да въведе преносимост на телефонните номера от 2007 г. за мобилните мрежи и от 2009 г. за фиксираните мрежи, обясни Александров. На практика това ще стане със закона за електронните съобщения, който ще бъде приет до март 2006 г.  Технически проблем за преносимостта на мобилните номера няма, каза шефът на КРС.

Съседите ще решават кой да плаща такса мощност
в. Сега
 
Държавата ще прехвърли на гражданите отговорността сами да се споразумяват помежду си кой да плаща такса мощност за парното. "Решението ще се взема от общото събрание на собствениците на апартаменти", съобщи вчера председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Константин Шушулов.
 
Промяната ще настъпи, след като влязат в сила поправките на енергийния закон. Очаква се това да стане след края на първото тримесечие на 2006 г., т.е. след като свърши отоплителният сезон.

София на съд за парите за чистота
в. Сега
 
Концесионерите по чистота в София поставиха ултиматум на общината да се издължи за свършената работа през октомври и ноември до 3 януари. "Изпратихме нотариална покана, ако до 10 дни не ни платят, ще заведем дело", обясни шефът на "Чистота" Павел Бараков. Към неговата фирма непокритите задължения на общината са 3,3 млн. лв. Общо към трите фирми концесионери дълговете са около 7 млн. лв.

Преди месец зам.-кметът по чистотата Милор Михайлов поиска актуализация на бюджета за чистота с 5 млн. лв., за да може да плати на концесионерите. Съветниците единодушно отхвърлиха искането. До 3 януари Столичният общински съвет няма да има заседания, за да вземе решение по проблема.

Ще спират строежи заради мръсотия
в. Стандарт

Ще се спира строителството на обекти, които замърсяват улиците, закани се вчера кметът на София Бойко Борисов. Той нареди да се изготвят промени в Наредбата за чистотата на столицата, с които да се завиши драстично размерът на глобите. В момента санкциите са до 50 лв. Според градоначалника трябва да се повишат и депозитите, които фирмите внасят в общината като гаранция за това, че ще възстановят разрушената по време на строителството инфраструктура.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:43 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още