IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КЗК разреши на Wing Equity Management да купи 100% от Девин АД

Планираната сделка няма да промени структурата на пазара по никакъв начин, смятат от КЗК

13:39 | 27.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
КЗК разреши на Wing Equity Management да купи 100% от Девин АД

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши концентрация на стопанска дейност, която ще се осъществи чрез закупуване от страна на австрийския инвестиционен фонд Wing Equity Management GmbH 100% от капитала на “Девин” АД, Девин.

Все още официален коментар на сделката не е направен от двете компании.

Според комисията концентрацията няма да доведе до установяване или засилване на господстващо положение, което да попречи на ефективната конкуренция на съответния пазар.

Планираната сделка няма да промени структурата на пазара по никакъв начин, а ще се отрази единствено върху финансовите възможности и мениджмънт на закупуваните предприятия, в които ще се влеят нови ресурси, се казва в становището на КЗК.

Фирма Девин е основана през 1992 като дружество с ограничена отговорност между физически лица и Община Девин. От 1999 година компанията е акционерно дружество със 100% частен капитал. Основен предмет на дейност са бутилиране и продажба на минерална вода, изворна вода, газирани и негазирани безалкохолни напитки. 

Девин АД притежава концесия за водоползване на сондажи 3 и 5 в региона на град Девин, Родопите, от които се бутилира минерална вода “Девин”. Също така дружеството притежава разрешително за водоползване на извор Балдаран. Работещите във фирмата са 220 души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още