IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата

10:46 | 24.12.05 г.
Преглед на печата

Дежурни екипи ще пълнят банкоматите през празниците

в. Сега

Търговските банки са осигурили дежурни екипи, които през празничните дни ще следят дали в банкоматите им има достатъчно налични пари и дали няма технически проблеми с устройствата. Те ще зареждат банкоматите и ако има проблеми, ще ги отстраняват. Това показа проверка на "Сега" сред банките с по-голяма мрежа от банкомати. Клиентите, които установят липса на пари в банкомат или че устройството е повредено, могат да сигнализират за това в денонощния ни кол-център, съобщиха от Банка ДСК.

Денонощно обаждания ще се приемат и в картовия център на ПИБ и на горещата телефонна линия на ДЗИ Банк. Преди ден Булбанк също обяви, че е създала организация за зареждане и поддръжка на банкоматите си. Телефоните обикновено са изписани на банкоматите.

Пада данък печалба

Това ще даде глътка въздух на бизнеса, твърди Пламен Орешарски

в. Стандарт

По-малък данък върху печалбата ще плащат фирмите от 2007 г. Това съобщи финансовият министър Пламен Орешарски в интервю за "Стандарт". Мислим за евентуално намаление на корпоративния налог и насърчаване на инвестициите чрез по-бърза амортизация на някои активи, обясни министърът. Той припомни, че догодина в ръцете на предприемачите ще останат 600 млн. лева от намаляването на осигурителната тежест с 6%. От 2007 г. ще има и ново намаление на данъка върху доходите на хората, като се увеличи необлагаемият минимум. От началото на следващата година парите без налози скачат от 130 на 180 лева, като за първи път надминават размера на минималната заплата от 160 лева. Така в джобовете на хората ще останат за харчене около 200 млн. лева.

Грабят телевизори и DVD за 5 млн. лв.

Изкупиха 2500 "Прима" пакета с филми за седмица

в. Стандарт

Поне 5 милиона лева остави българинът преди Коледа за техника в големите магазини. Млади и стари щурмуваха веригите. Телевизори, DVD-та, домашно кино и друга техника за 5 млн. лв. бяха разграбени само за седмица от веригата магазини "Технополис" в цялата страна. Това съобщи пред "Стандарт" президентът на веригата Божидар Колев.

Един от най-предпочитаните подаръци е пакетът на "Мобилтел" от "Прима" карта и DVD. Около 2500 бройки от тях бяха разграбени за последните няколко дни, обясни Колев. Той допълни, че продажбите на техника преди Коледа са скочили 5 пъти. Като топъл хляб се продаваха вчера и скъпата козметика и дантеленото бельо.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:24 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още