IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БТК подари радиокомуникационната си мрежа на общините

Създадени в средата на 50-те години на миналия век, днес радиоточките се използват основно за ретранслиране на програмите на Българското национално радио

11:27 | 22.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
БТК подари радиокомуникационната си мрежа на общините

Радиофикационната мрежа на Българската телекомуникационна компания (БТК) ще бъде предоставена безвъзмездно на общините, съобщиха от компанията.

Дарението включва цялата работеща инфраструктура на радиоточките, като общините ще могат да я доразвият като регионален комуникационен канал.

Предварителните разговори между телекома и общините са продължили повече от два месеца след проявения от тях интерес към радиофикационната мрежа. Общото мнение от разговорите с кметове и общински съветници е, че това дарение ще помогне на общините да имат самостоятелно функциониращо средство за информация и комуникация.

Създадени в средата на 50-те години на миналия век, днес радиоточките се използват основно за ретранслиране на програмите на Българското национално радио, както и на програмите на регионалните центрове на националната медиа. В някои места те се използват за излъчване на собствена програма, а сесиите на общинските съвети могат да се предават директно по кабелното радио.

Община Благоевград е една от първите местни администрации, която днес официално прие дарената радиофикационна мрежа. Така тя вече притежава собствен информационен канал по радиофикационната мрежа и ще го използва изцяло за свой нужди.

Стартиралият днес процес ще продължи и след Нова година като БТК ще осигури безплатната поддръжка на услугата и мрежата към нея до осъществяване на дарението.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още