IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КФН издаде лиценз на И Ар Джи Капитал-2 АДСИЦ

Учредители на дружеството са Българо-американски инвестиционен фонд и 29 физически лица

09:40 | 22.12.05 г.
КФН издаде лиценз на И Ар Джи Капитал-2 АДСИЦ

Комисията за финансов надзор (КФН) издаде лиценз на “И Ар Джи Капитал-2” АДСИЦ за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел: инвестиране на парични средства, набрани чрез издаване на ценни книжа, в недвижими имоти. Комисията потвърди проспект за публично предлагане на 1 150 000 броя обикновени акции с номинална стойност от 1 лев всяка. Емисията акции е издадена от дружеството в резултат на първоначално увеличаване на капитала му, съгласно решение на общото събрание на акционерите от 25 май 2005 г.

Учредители на дружеството са Българо-американски инвестиционен фонд, притежаващ 70% от капитала и 29 физически лица.

Предметът на дейност на И Ар Джи Капитал-2 включва набиране на средства чрез издаване на ценни книжа и инвестиране на набраните парични средства в недвижими имоти/секюритизация на недвижими имоти/, покупка на правото на собственост и други вещни права върху недвижими имоти, извършване на строежи и подобрения и др.

КФН допълни издадения лиценз на “Кепитъл Маркетс” АД с правото да извършва като инвестиционен посредник в чужбина сделки с ценни книжа за чужда сметка и посредничество за сключване на такива сделки, управление на индивидуални портфейли и попечителска дейност.

 

 

 

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:12 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още